Stall Vikström består av Ulrika och Pelle. Vi är amatörtränare och Ulrika står för licensen. Vi jobbar långsiktigt med våra hästar så de kan tävla många säsonger. Vi har för dagen två fölmärrar som vi har tagit några föl på. Annars köper vi in unghästar och börjar uppträningen tidigt och tränar målmedvetet för att få starka hållbara hästar.

Ulrika har ett förflutet som hoppryttare med viss framgång. Sadlade om efter det att hon träffat Pelle och nu är det bara travare som gäller.

Pelles hästintresse väcktes sent i livet. Men som det mesta Pelle ger sig in i så är det fullt engagemang direkt.

Vi kommer från Luleå men flyttade till Halmstad 2007 för att ännu bättre kunna träna och tävla med de åtta hästar vi har i stallet.

Har du vägarna förbi Halmstad står kaffepannan alltid på. Välkommen!

Hästägare

Vanity Dream som tjänat nästan en halv miljon och har rekordet 1.11.4

Våra hästar tillbringar sommaren i relativt stora gräshagar, höst och vinter använder vi våra vinterhagar av sand för att undvika leran. Stallet byggdes 2010, och rymmer 8 boxar + en separat avd för dusch, foder tvättstuga. Vi har högt till tak (ca 5,5m) och bra ventilation allt för att hästarna ska må så bra som möjligt. Fölmärrarna har vi i en av våra två utedrifter.

Vi har ca 3 km ner till Halmstadstravet, dit vi tar lastbilen för de snabbare jobben. Mycket av mängdträningen med unghästarna görs ute i skogen, sen när det blir lite mer fart så tycker vi att det är fantastiskt att få träna nere på området där det finns så fint omskött rakbana och rundbana🙂

Hos oss kan du vara liten som stor hästägare, är du intresserad så tveka inte att höra av dig till någon av oss.
Ulrika och bästaste Jessica som hjälper till i stallet så ofta hon hinner